×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Oslavy SNP v Bojnej: Na počesť generála Goliana odhalia pamätnú tabuľu a bude aj celodenný program


Foto: Oslavy SNP v Bojnej: Na počesť generála Goliana odhalia pamätnú tabuľu a bude aj celodenný program Foto: Bojná TV (snímka obrazovky)

Obec Bojná, ktorá leží v okrese Topoľčany, si pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania uctí aj jedného z najvýznamnejších hrdinov povstania - generála Jána Goliana. Oslavy sa uskutočnia v sobotu 31. augusta o 11:00 hod. v parku svätého Jána de la Salle, kde generál prežil časť svojich študentských čias. Na tomto mieste mu obec v spolupráci s 1. mechanizovanou brigádou Pozemných síl Slovenskej republiky z Topoľčian slávnostne odhalí pamätnú tabuľu.


Pre návštevníkov všetkých vekových kategórií bude pripravený aj pestrý a atraktívny celodenný program. Tešiť sa môžu na ukážky súčasných aj dobových zbraní a vojenskej techniky či na dynamické ukážky sebaobrany, ktoré predvedú vojaci z 1. mechanizovanej brigády.

Na tých najmenších čakajú nafukovacie atrakcie, zatiaľ čo večerný program prinesie hudobné vystúpenie, ktoré dotvorí slávnostnú atmosféru podujatia. Ľudia si tak budú môcť užiť príjemný deň s rodinou a priateľmi a zároveň si uctiť hrdinov Slovenského národného povstania, ktorí sa obetovali a zo všetkých síl bojovali za slobodu našej krajiny. 


Prečítajte si viac: