×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Dražovciach vybudovali nové komunitné centrum za 557-tisíc eur. V stredu ho slávnostne otvoria


Foto: V Dražovciach vybudovali nové komunitné centrum za 557-tisíc eur. V stredu ho slávnostne otvoria Foto: Mesto Nitra (Roman Oravec)

Mesto Nitra pripravuje slávnostné otvorenie nového komunitného centra v areáli miestnej základnej školy na ulici Ščasného 22 v Dražovciach. Podujatie sa uskutoční v stredu 4. septembra 2024 o 9. hodine a návštevníci sa môžu tešiť na deň plný aktivít, ktoré potrvajú až do 16. hodiny poobede.

Ide už o druhé komunitné centrum v Nitre, ktoré bolo vybudované s cieľom posilniť spolunažívanie komunít. Celkové náklady na výstavbu centra dosiahli 557-tisíc eur, pričom väčšinu tejto sumy hradila radnica z eurofondov.

Zdroj: Mesto Nitra (Roman Oravec)

Centrum má slúžiť ako dôležitý príspevok k rozvoju miestnych komunít. Ako informovalo mesto, jeho cieľom je zlepšiť uplatnenie dospelých na pracovnom trhu, zvýšiť školskú dochádzku a prospech detí a poskytnúť zmysluplné možnosti trávenia voľného času pre všetkých obyvateľov.


Slávnostné otvorenie bude príležitosťou na predstavenie nových priestorov a aktivít, ktoré centrum ponúka. Pre návštevníkov budú pripravené rôzne kreatívne a športové aktivity, ukážky Pohotovostného pátracieho tímu i maľovanie na tvár.

Prečítajte si viac: