×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Starý stánok, ktorý stál pred OC Sandokan na Klokočine, je už preč. Čo bude na jeho mieste?


FOTO: Starý stánok, ktorý stál pred OC Sandokan na Klokočine, je už preč. Čo bude na jeho mieste?
Galéria: 4 fotky
Foto: FB: Klokočina-problémy obyvateľov (Pavol Obertáš)

Na priestranstve pred OC Sandokan na nitrianskej Klokočine dlhé roky stál novinový stánok. Postupom času ho však zatvorili a drevená búda pomaly chátrala. Mestský poslanec Pavol Obertáš však nedávno na sociálnej sieti informoval, že starý, nelichotivý stánok už odtiaľ zmizol a na jeho mieste vyrastie niečo nové.

Stánok od Sandokana je odvezený a po dodaní konštrukcie a dreva bude vybudovaná nová drevená terasa,“ napísal Obertáš k fotkám, na ktorých vidno, že stánok nakladajú a odvážajú preč, čo obyvateľov Klokočiny nesmierne potešilo. Nová terasa bude súčasťou podniku, ktorý sa nachádza hneď vedľa.

„Konečne je tá ohava odprataná,“ napísala Mária. „Vyzeralo to tam otrasne,“ dala jej za pravdu aj Soňa a ďalší ľudia. „Konečne, že sa toto špinavé čudo odstránilo,“ potešila sa aj jedna z obyvateliek.

Niektorí si však s ľútosťou zaspomínali na časy, keď si v ňom ešte pravidelne kupovali noviny a časopisy. „Konečne! Roky som tam kupoval Hospodárske noviny. Až to Stano zavrel… Skrátka nič nešlo, noviny nula, cigarety takisto, a chľast bol vedľa aj s posedením. Konečne sa ten priestor skrášli, teším sa,“ komentoval to Milan. „Ešte ako puberťáčka som tam chodila kupovať časopis In-ko alebo Kamaráta,“ zaspomínala si aj Alexandra.


 


 

 

 

„Už je preč, rovnako ako naša mladosť. Akoby to bolo včera, keď ho naši vtedy kúpili a rekonštruovali. Tešili sa, že po rokoch predaja majú konečne miesto, do ktorého neprší, nesneží a nebudú musieť stáť na mraze ako predtým. Prišla nová doba, tovar sa musel meniť podľa záujmu ľudí. Kvalitné knihy sa zmenili na tlačoviny, cigarety a alkohol. Stánok upadol a stal sa z neho škaredý kút,“ opísal situáciu pôvodných majiteľov, svojich rodičov, Rasťo. „Dúfam, že na jeho mieste vznikne niečo pekné, čo prinesie úžitok, a že ľudia opäť nájdu cestu k sebe a nebudú sa musieť toľko naháňať,“ dodal ešte.



Prečítajte si viac: