Cyklotrasa Vodná – Zelokvet v Nitre ešte nie je hotová. Platí tu prísny zákaz vstupu, upozorňuje mesto


Na rozostavanú cyklotrasu Vodná – Zelokvet v Nitre stále platí zákaz vstupu

Foto: Cyklotrasa Vodná – Zelokvet v Nitre ešte nie je hotová. Platí tu prísny zákaz vstupu, upozorňuje mesto Foto: Facebook/Mesto Nitra (Roman Oravec)

Mnohí cyklisti, bežci i chodci „zabúdajú“, že nová cyklotrasa Vodná – Zelokvet v Nitre ešte nie je dokončená, no aj tak ju využívajú naplno. Mesto však na sociálnej sieti upozornilo, že približne 1,5-kilometrový úsek je stále v stave výstavby, čo znamená, že na ňom platí prísny zákaz vstupu.

„Pri obhliadke denne stretávame desiatky cyklistov a bežcov, ktorí zákaz nerešpektujú. Žiaľ, niektorí z nich sa pri upozornení správajú arogantne. Týmto vás prosíme o rešpektovanie zákazu a trpezlivosť. Bezpečnosť je prvoradá – preto na túto trasu nevstupujte, kým nebude oficiálne skolaudovaná a otvorená,“ požiadala radnica všetkých obyvateľov Nitry. 


Práce na cyklotrase začali ešte vo februári tohto roka. Úsek za viac ako 400-tisíc eur, ktorý mesto realizuje z Plánu obnovy, prepojí už zrealizované cyklotrasy popri rieke s nedávno dokončenou cyklotrasou na Klokočinu a Diely, čím sa Ponitrianska cyklomagistrála doplní o ďalšiu časť. 


Cyklotrasa dostane nový asfalt, obrubníky a nakoniec tu pribudne i vodorovné dopravné značenie. Zo strany Vodnej ulice vybudovali 156 metrov dlhý oporný múr so zábradlím a novinkou je aj spoločný priechod pre chodcov a cyklistov cez frekventovanú Bratislavskú ulicu.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj