FOTO: Poplach na letisku Nitra – Janíkovce. Polícia ho musela uzavrieť kvôli bombovej hrozbe


FOTO: Letisko Nitra – Janíkovce bolo dočasne uzavreté kvôli bombovej hrozbe

FOTO: Poplach na letisku Nitra – Janíkovce. Polícia ho musela uzavrieť kvôli bombovej hrozbe
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Prvý septembrový týždeň potrápili viaceré školy na Slovensku anonymné bombové hrozby, ktoré na nejaký čas prerušili vyučovanie a poriadne vystrašili nielen deti, ale aj ich rodičov a učiteľov. Ako sa ukázalo, objektom vyhrážok boli aj súdy a letiská. 

Policajti zasahovali aj na letisku Nitra – Janíkovce. To sa stalo miestom bezpečnostnej akcie po tom, čo sa objavila správa o bombovej hrozbe bez špecifikácie konkrétneho letiska. Na miesto okamžite dorazila polícia, hasiči aj pyrotechnici, ktorí zabezpečili areál letiska a prehľadali ho. Počas toho muselo byť letisko uzavreté, no len dočasne, kým nebola dokončená prehliadka priestorov a okolitého terénu.

„Po vykonanej dôkladnej kontrole mohli vysloviť záver s negatívnym stanoviskom. Na letisku Nitra – Janíkovce neboli nájdené žiadne výbušné zariadenia ani podozrivé predmety a letisko mohlo obnoviť svoju prevádzku,“ informovala o výsledku akcie nitrianska krajská polícia


Polícia upozorňuje, že šírenie poplašnej správy je trestným činom. V prípade bombových vyhrážok, ktoré sa týkali škôl, už bolo začaté trestné stíhanie za hrozbu teroristického útoku a páchateľovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

„Takéto konanie môže vyvolať zbytočnú paniku, strach, ohroziť verejný poriadok a bezpečnosť, a neprimerane zaťažiť záchranné zložky. Vyzývame každého, aby sa takéhoto konania nedopúšťal, pretože trestný čin nezostane bez trestu,“ dodala polícia.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj