FOTO: Do novej sezóny s peniazmi od kraja. HK Nitra a HC Nové Zámky dostali dotáciu 30-tisíc eur


HK Nitra a HC Nové Zámky dostali od Nitrianskeho kraja mimoriadnu dotáciu

FOTO: Do novej sezóny s peniazmi od kraja. HK Nitra a HC Nové Zámky dostali dotáciu 30-tisíc eur
Galéria: 7 fotiek
Foto: NSK/Erik Knotek

Nitriansky samosprávny kraj po prvýkrát vo svojej histórii uzatvoril dve zmluvy o podpore profesionálnych hokejových klubov pôsobiacich v regióne. Medzi prvými dostali mimoriadnu dotáciu v hodnote 30-tisíc eur dva kluby z najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipos extraliga - úradujúci majster HK Nitra, ktorý má na svojom konte už dva takéto tituly, a HC Nové Zámky, ktoré sa postupne etablovali medzi elitnými mužstvami a stabilne medzi nimi hrajú už od roku 2016. 

„My v Nitrianskom samosprávnom kraji veľmi intenzívne podporujeme rozvoj športu. Svedčí o tom fakt, že len v roku 2024 bolo viac ako 538-tisíc eur rozdelených medzi 191 žiadateľov. Za posledné obdobie dvoch rokov sme finančne pomohli už viac ako 400 športovým klubom,“ vysvetlil predseda kraja Branislav Becík.

K podpisu zmluvy došlo krátko pred štartom novej sezóny. Nitriansky župan najprv zavítal na ľad v Nových Zámkoch, a potom aj do Nitry. Finančnú pomoc ocenili aj šéfovia oboch klubov. 


„V mene nášho klubu môžem deklarovať, že tieto prostriedky, ktoré nám Nitriansky samosprávny
kraj poskytol, využijeme rozumne a veľmi nám pomôžu v našej činnosti. Je ťažká doba a športovým klubom akiste pomôže každé jedno euro. Smerom na verejnosť to, dúfam, splatíme dobrými výsledkami. Predsa len, aj my budujeme značku tohto kraja,“
povedal na margo mimoriadnej 30-tisícovej dotácie konateľ HC Nové Zámky Marek Mráz.

„Teší nás, že Nitriansky samosprávny kraj a jeho župan Branislav Becík podporujú rozvoj športu, navyše, dnes, keď to v tomto segmente nemá nikto jednoduché. Extraliga štartuje už 20. septembra a od najvyšších ambícií neupúšťame. Naďalej sa budeme snažiť robiť dobré meno nielen klubu, ale celému nášmu kraju,“ sľúbil prezident posledných majstrov z HK Nitra Miroslav Kováčik.


Palce im drží aj župan, ktorý obom tímom zaželal veľa športového šťastia a najmä presné strely na bránu. Erb Nitrianskeho samosprávneho kraja onedlho uvidia hokejoví fanúšikovia aj na dresoch, mantineloch, ľade i multimediálnych zariadeniach oboch klubov. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj