×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Čo pripravila Arriva pre ľudí v Nitrianskom kraji počas Európskeho týždňa mobility? Môžu ušetriť aj vyhrať


Foto: Čo pripravila Arriva pre ľudí v Nitrianskom kraji počas Európskeho týždňa mobility? Môžu ušetriť aj vyhrať Foto: ARRIVA

Európsky týždeň mobility sa blíži a dopravca Arriva, ktorý zabezpečuje autobusovú dopravu v Nitrianskom kraji, si pre svojich cestujúcich pripravil viaceré výhody a súťaže. Témou 23. ročníka, ktorý potrvá od 16. do 22. septembra, je „Verejný priestor pre všetkých“. Tohtoročná kampaň sa zameriava na zlepšenie kvality života v mestách, podporu infraštruktúry a zmenu dopravného myslenia jeho obyvateľov.

Dopravná spoločnosť Arriva sa do kampane zapojila aj tento rok a vyzvala všetkých cestujúcich, aby uprednostnili verejnú autobusovú dopravu, vlaky, bicykel či chôdzu pred jazdou v aute.


„Každý rok sa spoločne s našimi objednávateľmi v piatich krajoch, v ktorých pôsobíme, zapájame do Európskeho týždňa mobility, aby sme ukázali, že presedlanie z osobného auta na verejnú dopravu je stále jednoduchšie,“ zdôraznil Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.


„Budúcnosť dopravy patrí udržateľným riešeniam. Autobusy a vlaky sú viac než len alternatívou k automobilom – majú potenciál stať sa ideálnym riešením pre pohodlné, bezpečné a ekologické cestovanie,“ dodal. Pre ľudí si zároveň pripravili aj rôzne súťaže a aktivity, vďaka ktorým budú môcť ušetriť. 

Nová čipová karta takmer zadarmo 

Ak si cestujúci počas Európskeho týždňa mobility zakúpi novú čipovú kartu Arriva Nitra alebo Arriva Nové Zámky, zaplatí len manipulačný poplatok poplatok 1,50 eura, čím ušetrí až 4 eurá. Tí, ktorí si ju dobijú za minimálne 10 eur, budú automaticky zaradení do žrebovania o kredity v hodnote 30, 20 a 10 eur. Kredit si je možné dobiť na predajných miestach, v autobusoch alebo online cez e-shop. Čísla víťazných čipových kariet aj s výškou výhry budú známe 31. októbra. Spoločnosť bude výhercov kontaktovať aj osobne. 


Zaujímavé výhry však čakajú aj na tých najmenších. Žiaci základných škôl sa totiž môžu zapojiť do výtvarnej súťaže, ktorej témou je „Cestujeme bezpečne autobusom“. Víťazné tímy z piatich krajov získajú balíčky výtvarných pomôcok v celkovej hodnote 1 500 eur. Práce je potrebné odovzdať do 31.októbra Pravidlá súťaže nájdete tu. Náhľady víťazných prác budú zverejnené na webovej stránke dopravcu 22. novembra a víťazov budú kontaktovať. 

Bezplatná doprava v niektorých mestách 

Súčasťou aktivít počas Európskeho týždňa mobility bude aj bezplatná doprava v autobusoch MHD v meste Nové Zámky, a to v stredu 18. septembra. Spoločnosť tak chce zvýšiť povedomie obyvateľov o poskytovaných službách autobusovej dopravy v meste. V Piešťanoch budú autobusy zadarmo 22. septembra a v Hlohovci nebudú cestujúci platiť počas celého Európskeho týždňa mobility. 

Prečítajte si viac: