×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Nitrianska MHD ponúka ročné cestovné lístky s 20-percentnou zľavou. Kúpiť si ich však musíte v určitom čase


Foto: Nitrianska MHD ponúka ročné cestovné lístky s 20-percentnou zľavou. Kúpiť si ich však musíte v určitom čase Foto: Transdev Slovensko

Mesto Nitra prichádza pri príležitosti Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá od pondelka 16. septembra 2024 do nedele 22. septembra, s atraktívnou ponukou pre svojich obyvateľov. Ak si v tomto termíne zakúpia občianske alebo zľavnené ročné cestovné lístky, ušetria takmer 20 percent. Nitrania tak teraz majú ideálnu príležitosť ušetriť nielen na doprave, ale aj prispieť k ochrane životného prostredia.


Ako informoval dopravca Transdev Slovensko, počas trvania akcie sa cena občianskeho ročného lístka zníži zo 185 eur na 149 eur a zľavnený ročný lístok bude stáť 89 €, namiesto pôvodných 110 €. Zľavnená cena platí pre všetky ročné lístky zakúpené v uvedenom období bez ohľadu na to, či boli zakúpené v zákazníckom centre, trafikách alebo prostredníctvom e-shopu.

Dátum platnosti cestovného lístka si môže cestujúci zvoliť podľa svojich potrieb – jeho platnosť začne plynúť 12 mesiacov odo dňa, ktorý si zvolí, pričom lístok je možné zakúpiť až 30 dní vopred. Lístky budú dostupné výlučne v elektronickej podobe, a to buď na dopravnej karte, virtuálnej karte spárovanej s mobilnou aplikáciou alebo prostredníctvom zaregistrovanej bankovej karty.

Mesto Nitra sa týmto krokom zapojí do Európskeho týždňa mobility, ktorý každoročne organizuje Európska komisia s cieľom podporiť udržateľnú mestskú mobilitu a aktívnu prepravu, akou je chôdza, bicyklovanie či využívanie verejnej dopravy. Do kampane, ktorá prebieha vždy v dňoch 16. až 22. septembra, sa zapoja tisíce miest a obcí po celej Európe a zorganizujú aj rôzne osvetové aktivity a podujatia. 

Prečítajte si viac: