×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: K tragédii chýbal iba kúsok. Palubná kamera zachytila nebezpečné predbiehanie na ceste pri Komárne


Foto: VIDEO: K tragédii chýbal iba kúsok. Palubná kamera zachytila nebezpečné predbiehanie na ceste pri Komárne Foto: Facebook/HAKA (Tomáš S. F.)

V skupine na sociálnej sieti s názvom HAKA venovanej vzájomnej pomoci motoristov sa jeden z členov podelil so znepokojivým videom z palubnej kamery. Zachytáva moment, kedy jeho autora v premávke nebezpečným spôsobom prebieha iné vozidlo. 

Na záberoch, ktoré vznikli vo štvrtok predpoludním na trase medzi Komárnom a Dunajskom Stredou, vidieť, ako sa biele vozidlo predbieha v momente, kedy sa naň v protismere rúti ďalšie auto. Oprotiidúci vodič v poslednej chvíli vybočil ku krajnici, a len tesne sa tak vyhol čelnej zrážke s predbiehajúcim bielym autom. Celá situácia sa navyše odohrala v pravotočivej zákrute a na viditeľne mokrej vozovke.


Neznámemu bezohľadnému vodičovi poslal autor videa štipľavý odkaz: „Pokiaľ si sa spoznal, vstúp si do svedomia. Keď teba nebaví život, ostatných áno, a chcú prísť zdraví do cieľa!“ Ako podotkli viacerí komentujúci, podobné situácie nie sú na našich cestách, bohužiaľ, vôbec výnimočné. „Nie je dňa, kedy podobného šialenca nestretnem,“ rozhorčil sa jeden z nich. Mnohí diskutujúci tiež prejavili názor, že v uvedenom úseku by privítali častejšie policajné hliadky, ktoré by kontrolovali dodržiavanie previdiel bezpečnosti.


Ďalší, naopak, z podobných situácií čiastočne vinia nekoncepčné riadenie dopravy v krajine. „Problém je v tom, že keď v Komárne otvorili most a spojaznili R7, tak týmto úsekom si zahraničné kamióny skracujú cestu do Česka. Týmto prepúšťajú dopravu, nehovoriac o tom, že na úseku, kde je 90, chodia veľakrát 70. Niektorí potom strácajú trpezlivosť,“ myslí si komentujúci, ktorý však zdôraznil, že sa nechce riskantné šoférovanie obhajovať. 

Video mrazivej situácie si môžete pozrieť nižšie:


Prečítajte si viac: