×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Zlé počasie zvyšuje riziko dopravných nehôd, vysvetľujú nitrianski policajti. Vyzývajú k opatrnosti a bezpečnosti


Foto: Zlé počasie zvyšuje riziko dopravných nehôd, vysvetľujú nitrianski policajti. Vyzývajú k opatrnosti a bezpečnosti Foto: Facebook/Polícia SR

Obyvateľov Nitrianskeho kraja, rovnako ako väčšinu Slovákov, v súčasnosti trápi nepriaznivé počasie, ktoré sprevádza silný dážď a nárazový vietor. Táto situácia komplikuje nielen hydrologickú situáciu, ale aj dopravu na cestách po celom Slovensku.

Z tohto dôvodu nitrianski krajskí policajti vyzývajú vodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť bezpečnosti na cestách. Vysvetľujú, že zlé počasie môže spôsobiť zníženú viditeľnosť a zhoršené podmienky na ceste, čo zvyšuje riziko nehôd.

Polícia apeluje na vodičov, aby prispôsobili svoju rýchlosť jazdy aktuálnym podmienkam, udržiavali bezpečný odstup medzi vozidlami, a tiež jazdu prispôsobili svojím schopnostiam a zručnostiam,“ uviedli krajskí policajti na sociálnom médiu.

Ich varovanie potvrdzujú aj nedávne dopravné nehody. Vo štvrtok dostalo auto idúce z Neveríc do Sľažian šmyk a skončilo prevrátené na streche. O deň neskôr došlo k dopravnej nehode počas intenzívneho dažďa na rýchlostnej ceste R1 v smere do Serede. 

Prečítajte si viac: