×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na Mikovíniho v Nitre začali policajti rozdávať papuče. Neparkujte tu, upozorňuje ľudí Nitrianka


Foto: Na Mikovíniho v Nitre začali policajti rozdávať papuče. Neparkujte tu, upozorňuje ľudí Nitrianka Foto: Google Maps/Klokočina - problémy obyvateľov (Veronika M.)

Na Mikovíniho 2 na sídlisku Klokočina v Nitre začali policajti rozdávať „papuče“. Cestu nad OC Sandokan využívali na parkovanie mnohí obyvatelia priľahlej bytovky, ale najmä zákazníci, ktorí išli na nákup do potravín. Nakoľko však ide o obojsmernú cestu, parkujúce autá tam blokovali jeden jazdný pruh, čo spôsobovalo nebezpečné situácie. 

Ako však v skupine na sociálnej sieti upozornila jedna z obyvateliek, vodiči by tam svoje autá parkovať nemali, ak nechcú dostať pokutu. „Možno vám ušetrím pár eur touto informáciou. Tu naľavo už neparkujte, dávajú sa papučky,“ varovala Veronika ľudí. 



Podľa jej slov si ešte minulý týždeň viacerí vodiči našli za stieračmi papieriky od mestskej polície, ktoré ich informovali o zákaze parkovania v danom úseku. Mestský poslanec Pavol Obertáš vysvetlil, že parkovanie je tu už dlho zakázané vyhláškou. Keďže ide o obytnú zónu, státie vozidiel je v nej zakázané, ak nie je dopravnou značkou určené inak. Okrem toho by tadiaľto mali autá jazdiť maximálnou rýchlosťou 20 km/h, čo však tiež mnohí vodiči nedodržiavajú.

Mnohých ľudí to napriek tomu prekvapilo, pretože ako uvádzali v komentároch, autá tu parkovali dlhé roky. Sťažovali sa aj na zákazníkov neďalekých potravín, ktorí namiesto toho, aby zaparkovali na parkovisku pri OC Sandokan, zastali tu a zaberali miesto. Niektorí dokonca navrhovali, aby sa ulica zjednosmernila a vytvorili sa tam nové parkovacie miesta.


Prečítajte si viac: