×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: SPU v Nitre otvorila nový akademický rok 2024/2025. Do prvého ročníka nastúpilo vyše 1200 študentov


FOTO: SPU v Nitre otvorila nový akademický rok 2024/2025. Do prvého ročníka nastúpilo vyše 1200 študentov
Galéria: 30 fotiek
Foto: SPU v Nitre

Slávnostnou ceremóniou v aule Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre odštartoval nový akademický rok 2024/2025. Podujatia sa zúčastnili  členovia akademickej obce, hostia z oblasti politického a spoločenského života ako aj predstavitelia rezortných organizácií a praxe.

Študentov vrátane 1251 poslucháčov prvých bakalárskych ročníkov privítala príhovorom rektorka SPU Klaudia Halászová. „Som rada, že sme zaznamenali nárast podaných prihlášok na prvý stupeň štúdia, čím sa nám otvára nádej, že naše poslanie má správne nastavenú víziu a stratégiu,“ poznamenala rektorka.

V príhovore ďalej vyzdvihla úspechy, ktoré sa podarilo univerzite dosiahnuť v uplynulom akademickom roku. Jedným z nich bolo získanie oprávnenia vytvárať, uskutočňovať a upravovať študijné programy vo všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia v šiestich odboroch: biológia, biotechnológie, ekonómia a manažment, potravinárstvo, poľnohospodárstvo a krajinárstvo a strojárstvo. Ďalej spomenula otvorenie Envirocentra, Kreatívneho centra či získanie financií z Plánu obnovy na dva projekty.


S predslovom vystúpil aj minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč. Ten vo svojom vystúpení zdôraznil dôležitosť dostatku kvalitných absolventov, ktorí sa budú vedieť uplatniť v agrorezorte.

Potrebu odborníkov z oblasti poľnohospodárstva, biotechnológií a potravinárstva, techniky, manažmentu, ale aj krajinných inžinierov či odborníkov na regionálny rozvoj a legislatívy EÚ v príhovore rovnako vyzdvihol podpredseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho a k študentom prehovoril aj predseda Správnej rady SPU Peter Matejovič.

Na podujatí sa predviedol aj folklórny súbor Zobor a univerzitnej Materskej školy Klások. Zábery z ceremónie nájdete v priloženej fotogalérii. 



Prečítajte si viac: