×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Nové spomaľovače pri OC Sandokan rozdelili Nitranov. Prečo najprv neopravili rozbitú cestu, pýtajú sa


Foto: Nové spomaľovače pri OC Sandokan rozdelili Nitranov. Prečo najprv neopravili rozbitú cestu, pýtajú sa Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov (Martina D.)

Na frekventovanom úseku cesty medzi bytovým domom Jurkovičova 28 a nákupným centrom Sandokan nedávno nainštalovali spomaľovacie vankúše. Tieto dopravné zariadenia by mali zabezpečiť plynulejšiu a bezpečnejšiu premávku v oblasti, kde sa denne pohybuje množstvo chodcov, vrátane detí smerujúcich do materskej školy Alexyho, základnej školy Benkova alebo k svojim bytovkám. Uviedla to mestská poslankyňa Martina Dubaiová v skupine na sociálnej sieti venujúcej sa dianiu na sídlisku Klokočina.

„Nás vo VMČ 4 veľmi teší, že sa nám podarila ďalšia dobrá vec. Síce možno malá, o to viac dôležitejšia pre bezpečnosť chodcov,“ informovala. Hoci je v danej oblasti obytná zóna, mnohí vodiči vôbec nerešpektujú predpísanú rýchlosť 20 km/h a jazdia tadiaľ príliš rýchlo. 


Viacerí občania však nadšenie z nových spomaľovačov nezdieľali a kompetentných sa pýtali, prečo najprv nedošlo k oprave rozbitej cesty. „Nitra mohla v kľude ušetriť na spomaľovačoch, nie sú vôbec potrebné, lebo všade je dostatok spomaľovacích jám a kanálov,“ zavtipkoval Marián. Na diery sa sťažovali aj ďalší: „Mohla sa najprv opraviť tá cesta. Skôr vadia tie diery a hrby na celej Jurkovičovej.“

Pridal sa aj Matej: „Ako spomaľovače kvitujem, ale čo tak najprv urobiť cestu a potom tie spomaľovače. To by sa obyvatelia viac potešili a dávalo by to väčší zmysel. „Perfektná vec! Veľké ďakujem, bolo to potrebne. Síce máme všade povinnú 20 km/h, ale práve tu sa teda že vôbec nedodržuje,“ ocenil to aspoň Milan.

Zdroj: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov (Martina D.)


Prečítajte si viac: