×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Muž, ktorý v Nitre dobodal svoju priateľku, si vypočul verdikt. Na súd ho pritom chodila podporovať


Foto: Muž, ktorý v Nitre dobodal svoju priateľku, si vypočul verdikt. Na súd ho pritom chodila podporovať Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Okresný súd v Nitre v utorok rozhodol v prípade muža, ktorý sa minulý rok v lete pokúsil zavraždiť svoju priateľku. Dvojica sa viezla v aute, keď muž zastavil na odľahlom mieste a zaútočil na ženu nožom, pričom ju viackrát bodol. Napadnutej žene sa podarilo ujsť z auta na hlavnú cestu, kde si ju všimli ďalší vodiči a privolali pomoc.

Muž bol obžalovaný z pokusu o vraždu. Prekvapivé bolo, že jeho bývalá partnerka, ktorá po útoku skončila s bodnými ranami v nemocnici, ho chodila podporovať na pojednávania. Na súd prišla aj jeho rodina, ktorá do poslednej chvíle dúfala v nižší trest. Verdikt ich nemilo prekvapil a zo súdnej siene bolo počuť plač.

Útočník dostal 15 rokov väzenia. „Okresný súd v Nitre uznal obžalovaného vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu,“ uviedla pre televíziu JOJ hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev. Rozsudok však ešte nie je právoplatný, keďže muž sa plánuje odvolať. O prípade bude rozhodovať krajský súd.

Obhajkyňa obžalovaného pritom žiadala prekvalifikovať čin na ublíženie na zdraví. Poškodená súdu poslala list, v ktorom tvrdila, že muž ju nechcel zabiť. „Veď ona žije, nič jej nie je, mala len ľahké zranenia a štrnásť dní maródky. Som zhrozená. Za čo mu dali 15 rokov? Povedzte, za čo?“ povedala so slzami v očiach matka obžalovaného pred kamerami.

Prečítajte si viac: