×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Okolie obce Chľaba zatopila voda z riek a odrezala ju od sveta. Jedlo tam budú nosiť vojaci


FOTO: Okolie obce Chľaba zatopila voda z riek a odrezala ju od sveta. Jedlo tam budú nosiť vojaci
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Chlabaturism-Helemba

Obec Chľaba v okrese Nové Zámky zostala odrezaná od sveta. Do obce na juhu Slovenska vedie len jedna prístupová cesta III. triedy, ktorú však museli od stredy 18. septembra uzavrieť, keďže kopíruje breh zavodneného Dunaja a hrozí jej úplne zatopenie. Na Dunaji v súčasnosti platí 3. stupeň povodňovej aktivity. Informoval o tom Nitriansky samosprávny kraj.

Opatrenie potrvá až do odvolania, čo môže trvať aj niekoľko dní. Uzavretý je tiež cezhraničný Most Karola Róberta, a to z dôvodu vysokého stavu hladiny rieky Ipeľ. „Nie je to prvá takáto situácia v našej obci. Zopakovalo sa to, čo aj v roku 2010 a v roku 2013. Obec a obyvatelia sú na to v rámci svojich možností pripravení,“ uviedol starosta obce Gregor Izrael.

Ako ďalej dodal, stravovanie a zásobovanie obyvateľov zabezpečia Ozbrojené sily SR. V obci od utorkového večera platí mimoriadna situácia.


Župa v Chľabe a v neďalekom Kováčove spravuje aj zariadenia sociálnych služieb. Riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec ubezpečil, že všetci klienti sú v bezpečí a zabezpečili pre nich aj zásoby potravín. „Do nedele sú potraviny zabezpečené. V prípade, že krízová situácia bude pretrvávať aj naďalej, sú pripravené ozbrojené sily a prostredníctvom nich budeme zabezpečovať potrebnú potravinovú pomoc pre zariadenia i pre obyvateľov,“ povedal. 

Zatopená je aj cesta, ktorou sa schádza z mosta na maďarskú stranu. To, ako to tam momentálne vyzerá ukázali dronové zábery, ktoré nájdete v našej galérii. 



Prečítajte si viac: