Ako sa vyvíja kauza Avon? Naše produkty na Slovensku sú bezpečné, tvrdia a pokračujú v predaji


Foto: Ako sa vyvíja kauza Avon? Naše produkty na Slovensku sú bezpečné, tvrdia a pokračujú v predaji Foto: Avon

Prednedávnom sme informovali o problémoch v kozmetickej spoločnosti Avon, ktorá má čeliť bankrotu. Spoločnosť bola totiž konfrontovaná s početnými žalobami spojenými s jej výrobkami obsahujúcimi azbest, ktoré údajne spôsobovali rakovinu. Práve so žalobami súvisí miliardový dlh a vyhlásením bankrotu sa ho chce Avon „zbaviť“.

Spoločnosť tieto tvrdenia odmieta a uvádza, že v produktoch používa iba mastenec kozmetickej kvality, ktorý bol testovaný na potvrdenie, že neobsahuje azbest. „Uisťujeme vás, že produkty Avon, ktoré poznáte a máte radi, môžete naďalej používať s absolútnou dôverou! Každý výrobok, ktorý nesie meno Avon, prešiel prísnou a dôkladnou kontrolou bezpečnosti. Stojíme si za bezpečnosťou našich produktov a používame len mastenec určený pre kozmetické výrobky, ktorý má najvyšší stupeň kvality a čistoty,“ uviedol CEO spoločnosti Avon Kristof Neirynck.



Žaloby sa týkajú mastenca použitého v produktoch Avon, ktoré sa predávali na americkom trhu pred rokom 2016. Išlo o telový púder, ktorého zloženie sa odvtedy zmenilo. Spoločnosť dôrazne odmieta tvrdenia o nebezpečnosti týchto produktov a háji sa na súde. Neirynck tak uisťuje zákazníkov, že ich produkty zostávajú bezpečné, inovatívne a vysokokvalitné, bez ohľadu na trh, na ktorom sú predávané.

Kauza sa netýka slovenského trhu

Nedávne správy o problémoch kozmetického giganta Avon vyvolali obavy aj u slovenských zákazníkov. Slovenská pobočka Avonu však ubezpečuje, že táto kauza a súdne spory sa týkajú výhradne amerického trhu.

„Radi by sme vás uistili, že naše výrobky, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu, prešli prísnou kontrolou a spĺňajú všetky bezpečnostné normy,“ uviedla Petra Dolanová, Integrated Communication Lead pre AVON Slavics.

Produkty pod značkou Avon podľa nej obsahujú iba mastenec najvyššej kvality určený pre kozmetické účely. Avon Slovensko sa tak dištancuje od amerických sporov a zdôrazňuje, že jeho výrobky sú pre zákazníkov absolútne bezpečné.