Nitra cez víkend ponúkne pestrý hudobný program, výstavy, divadlo či remeselné trhy


Foto: Nitra cez víkend ponúkne pestrý hudobný program, výstavy, divadlo či remeselné trhy Foto: Mesto Nitra

Čaká nás možno jeden z posledných príjemných víkendov. Príležitosť na plno si ho vychutnať máte aj priamo v Nitre. Od 20. do 22. septembra si môžete vybrať z množstva koncertov, festivalov a iných zaujímavých podujatí. 


Piatok 20. septembra:

Víkend odštartuje v piatok Festival mladých, ktorý organizujú miestne organizácie venujúce sa práci s mládežou. Návštevníkov čaká panelová diskusia s osobnosťami zastupujúcimi záujmy mladých v Nitre a Nitrianskom kraji a koncerty mládežníckych kapiel z Nitry. Vstup je voľný. 

V Jazz Caffé sa v piatok chystá jazzový večer pod vedením hudobníkov Petra Palaja a Andrei Panákovej. Koncert prinesie populárne piesne v jazzovom prevedení. Akcia začne o 20:00 hod

V Hidepark Nitra prebehne Malý festival ukrajinskej hudby. Od 20:00 hod. predvedie kapela Charms Kids svoje melancholické piesne, ktoré definuje krehká intimita. Po nich bude nasledovať KILLA SELFIE, duo z Charkiva, v ktorých tvorbe sa stretáva ukrajinský folklór s elektronickou hudbou ako techno, breakbeat, grime, electro, juke a jungle. Vstupné je dobrovoľné. 


Sobota 21. septembra:

Svätoplukovo námestie bude v sobotu patriť jesennému Nitrianskemu rínku. Na obľúbenom podujatí sa predstavia šikovní remeselníci a lokálni pestovatelia s výrobkami od výmyslu sveta, ako aj umelci a hudobníci. 

Odlišný druh zábavy ponúkne Európska výstava pudlov European Poodle Show. Atletický štadión privíta množstvo chlpáčov, ktorí v sobotu a nedeľu zabojujú o priazeň odbornej poroty. 

Na výstavisku Agrokomplex prebehnú v sobotu starožitnícke a gazdovské trhy. Venované budú burze zberateľských predmetov, mincí, známok, odznakov, obrazov, keramiky, porcelánu, starého nábytku a mnoho ďalšieho. Vstupné stojí 3 eurá. 

Pomerne neobvyklý workshop sa chystá v Bod.K7 od 15:00 hod. Záujemci sa môžu naučiť základy graffiti tvorby pod vedením profesionálnej sochárky Eleny Károvej. Veľká dávka tvorivosti a zábavy je zaručená. Vstupné je 4 eurá na osobu. 

Milovníci tvrdšej hudby si prídu na svoje v klube Mariatchi. Hardcore punk sem prinesie kapela Malvina z Brazílie a Glass Wipe z Fínska. kacia začne o 20:00 hod. vstpné vás vyjde na 10 eur.