Vodiča v Nitre zastavili pre nezapnutý bezpečnostný pás. Ukázalo sa, že jazdil pod vplyvom pervitínu


Foto: Vodiča v Nitre zastavili pre nezapnutý bezpečnostný pás. Ukázalo sa, že jazdil pod vplyvom pervitínu Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Policajná hliadka vykonávala dohľad nad plynulosťou premávky v Nitre na Mostnej ulici, keď ich pozornosť zaujalo vozidlo Volkswagen ID. Buzz Pro. Jeho vodič totiž nemal zapnutý bezpečnostý pás. Ukázalo sa, že to nebol ani zďaleka jeho najväčší problém. 

Šoféra najprv vyzvali k predloženiu dokladov, čo aj urobil, s výnimkou povinného zmluvného poistenia a občianskeho preukazu. Policajti si medzitým všimli jeho podozrivé nervózne správanie. Okrem toho sa triasol, mal začervenané oči a rozšírené zreničky. 



Policajti preto u muža vykonali dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi, ktorej výsledok bol negatívny. Spýtali sa ho, či užíva iné omamné či psychotropné látky, čo poprel. Nakoľko sa správal stále zvláštnejšie, pričom sa triasol a potil, rozhodli sa overiť si jeho slová orientačným testom na zistenie prítomnosti rôznych drog. 

Muž medzitým policajtom priznal, že sporadickým užívateľom pervitínu. „Z testu vyšlo, že je pozitívny na amfetamín a metamfetamín,“ uviedli nitrianski krajskí policajti. Hliadka preto vodičovi zadržala vodičský preukaz a zakázala mu ďalšiu jazdu.