Vodiči z obce Paňa zúria - prišli o obľúbenú skratku do Golianova. Objavila sa tu tabuľa a hrozia pokuty


Foto: Vodiči z obce Paňa zúria - prišli o obľúbenú skratku do Golianova. Objavila sa tu tabuľa a hrozia pokuty Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie (Michaela B.B)

V obci Paňa (okres Nitra) pred niekoľkými dňami pribudlo nové dopravné značenie „zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch“ s dodatkovou tabuľou „tranzit“. Obmedzenie sa dotkne najmä vodičov, ktorí si jazdou po tejto ulici skracovali cestu do Golianova. Zvýšený pohyb áut prekážal miestnym, ktorí tu bývajú.

Na nové značky upozornila na sociálnej sieti jedna z obyvateliek obce a dodala, že viacerí vodiči, ktorí tadiaľto prechádzali, už dostali pokutu. Dodatková tabuľa „tranzit“ totiž značí, že vodiči tadiaľ môžu ísť len v prípade, že majú v danom úseku cieľ jazdy, napríklad bydlisko. V úseku bola taktiež znížená rýchlosť na 30 km/h. 



Niektorých ľudí táto novinka potešila, no väčšina komentujúcich mala výhrady. „Toto nám len sťažilo cestovanie a obyvatelia Pane majú skratku sami pre seba. Gratulujem,“ napísala Gabriela. „Chápem tie nákladné autá, ale osobné? Mali tam dať dodatkovú tabuľu zákaz vjazdu nákladiakom,“ pridala sa aj Zuzana. Narážala tým na to, že kvôli prebiehajúcej rekonštrukcii a uzávery cesty medzi Vrábľami a Golianovom, chodí množstvo vozidiel aj cez Paňu, a to vrátane ťažkých nákladiakov. 

Po zavedení zákazu vjazdu však väčšina obyvateľov Pane bude musieť chodiť do Golianova cez Cetín. Práve táto obchádzka sa mnohým ľuďom nepáči. „Všetci ostatní, čo bývajú pred tou tabuľou, majú tiež zákaz tadiaľ ísť, takže ak budú chcieť ísť do Golianova - cez Cetín, ak na diaľnicu - cez Cetín, napr. na Lapáš do stavebnín - cez Cetín,“ hnevala sa aj Lucia. Ako však niektorí občania uviedli, policajti už ignorantom rozdali desiatky pokút.