Tip na výlet: Z Nitry vyštartuje posledný cyklobus sezóny. Zoberte bicykle a vyrazte na Bojnú a Duchonku


Foto: Tip na výlet: Z Nitry vyštartuje posledný cyklobus sezóny. Zoberte bicykle a vyrazte na Bojnú a Duchonku Foto: unsplash.com/FB: Rotunda sv. Juraja/Hradisko VALY v Bojnej

Pekné jesenné počasie je ako stvorené na bicyklovanie. Ak plánujete jesenný výlet a chcete spojiť aktívny oddych s nádhernou prírodou a historickými lokalitami, ponúkame vám skvelý tip: na bicykloch na Bojnú a Duchonku. Počas celého leta tam cyklistov vozil cyklobus, ktorý cez víkendy vyrážal z Nitry. V sobotu 5. októbra však cyklobus vyrazí na svoju poslednú jazdu tejto sezóny a ešte naposledy zvezie aj vás. 


Cyklobus vyráža z Nitry o 10:00 hod, avšak odporúča sa prísť aspoň o 20 minút skôr kvôli bezpečnému upevneniu bicyklov. Stretnutie je pri parkovisku za Autobusovou stanicou v Nitre. Prvou zastávkou je Bojná, a cyklobus pokračuje až do rekreačnej oblasti Duchonka. Späť sa vracia o 18:00 hod. z Duchonky a o 18:45 hod. z Bojnej, pričom príchod do Nitry je plánovaný na 19:45 hod. 


Kam sa vydať na výlet?

Z Bojnej sa môžete vydať k hradisku Valy, jednej z najvzácnejších archeologických lokalít na Slovensku. Okrem toho môžete navštíviť Rotundu sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici, Topoľčiansky hrad alebo neďalekú jaskyňu Opálená skala. Oddýchnuť či zašportovať si môžete pri vodnej nádrži Duchonka a ak ste otužilci, môžete vyskúšať aj jej vodu. Viac tipov nájdete tu:

Aká je cena lístkov?

  • Nitra – Bojná: 1,50 € (spiatočný: 3 €)
  • Nitra – Duchonka: 2 € (spiatočný: 4 €) Pre deti do 12 rokov platia zľavnené ceny.

Viac informácií nájdete tu. Lístky si kúpite priamo u vodiča, avšak je nutné, aby ste si zarezervovali miesta cez tento formulár. Kapacita cyklobusu je 20 bicyklov.