Všetci len trúbili, no nepomohli. Žena z Nitry sa poďakovala jedinej záchrankyni, ktorá jej z kruháča odtiahla auto


Foto: Všetci len trúbili, no nepomohli. Žena z Nitry sa poďakovala jedinej záchrankyni, ktorá jej z kruháča odtiahla auto Foto: Foto: ilustračné (Dopravný servis - Nitra a okolie)

Nejednému vodičovi sa už stalo, že sa mu znenazdajky pokazilo auto. Ako naschvál k tomu vždy dôjde v úplne nevhodnej chvíli a na zlom mieste. Svoje o tom vie aj Katarína, ktorá takto ostala stáť na kruhovom objazde pod Zoborom v Nitre. Ten je známy aj tým, že tu často dochádza k dopravným nehodám.

Situácia bola o to nebezpečnejšia, že auto zastalo pri vjazde do neho smerom od rýchlostnej cesty a blokovalo tak jeden jazdný pruh. Mladú ženu však nepríjemne zaskočila najmä reakcia okoloidúcich šoférov, ktorí namiesto pomoci po nej iba trúbili. Nakoniec sa však našla aspoň jedna záchrankyňa, ktorá si za svoj čin vyslúžila obrovskú pochvalu. 

Záchrankyňa s ťažným lanom

Katarína čakala v nepojazdnom aute na príchod odťahovej služby, no chvíľu trvalo, kým dorazila. „Bola som z toho dosť v strese a bolo okolo 17:00, takže premávka bola dosť hustá a ja som blokovala jeden vjazd. Mnoho šoférov po mne trúbilo, no za 15 minút mi neponúkol pomoc ani jeden, ale za to tých trúbiacich sa veru našlo,“ napísala na sociálnej sieti.

Zrazu jej však na okno zaklopala ďalšia mladá žena a ako jediná jej ponúkla pomoc. „Doslova do troch minút ma z toho kruháča odtiahla na zastávku,“ dodala Katarína a neznámej žene verejne adresovala slová vďaky. Ako totiž uviedla, žena za svoju pomoc ani nič nechcela. „Jej reakcia na to, ako sa jej odvďačím? Nijak… sme ľudia, musíme si pomáhať,“ povedala jej, čím Katarínu úplne dojala. 



„Som jej nesmierne vďačná a chcem sa jej aspoň takto poďakovať, pretože to pre mňa naozaj v tej chvíli znamenalo veľa, že ma dostala preč od toho trúbenia, z tej situácie,“ poďakovala sa. Ako ďalej dodala, trúbenie okoloidúcich vodičov jej zúfalú situáciu zhoršovalo ešte viac. Jeden odkaz preto venovala aj týmto šoférom: „Viete, nikto neostane stáť na vjazde do kruháča z dlhej chvíle… A keď nemáte čas pomôcť alebo aj keď proste nechcete, tak aspoň nevytrubujte. Bolo to skutočne veľmi nepríjemné aj bez toho, a to trúbenie hlavne ničomu v tej situácii nepomôže.“

Slová vďaky prekvapili

Katarínin príspevok vzbudil na sociálnej sieti veľké množstvo reakcií, pretože čin mladej ženy dojal takmer všetkých ľudí. Nakoniec sa ozvala aj samotná záchrankyňa, ktorá však vôbec nečakala, že sa jej dostane toľko vďaky a krásnych slov od úplne cudzích ľudí.

„Ďakujem krásne za milé slova. Hlavne, že sa vám nič nestalo. Bola som to ja. Som rada, že som pomohla a v bezpečí ste počkali na odťah. Jasné, že je nepríjemné, keď niekto trúbi. Chodili aj kamióny a nikto sa neopýtal nič. Ja ďakujem,“ napísala. Ako dodala, vždy pre istotu zastaví a ide sa vodiča opýtať, či nepotrebuje pomoc. Sama raz bola v podobnej situácii, kedy jej nikto okrem jedného šoféra nezastavil a nepomohol.


„Sme ľudia a vieme, aká je situácia na Zoborskom kruháči. Ďakujem za krásne slova a verím, že sa ľudia ponaučia,“ napísala.