Nabúrané auto pri vstupe na Nitriansky hrad baví internet. Nápis „Pozor, padá omietka“ nabral iný rozmer, smejú sa


Foto: Nabúrané auto pri vstupe na Nitriansky hrad baví internet. Nápis „Pozor, padá omietka“ nabral iný rozmer, smejú sa Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie (Du Ško)

V pondelok okolo ôsmej hodiny ráno upozornili ľudia na sociálnej sieti na havarované auto pri podchode do Župného domu v Nitre, ktorým sa vchádza na Námestie Jána Pavla II. a na Nitriansky hrad. Mnohí komentujúci začali špekulovať o príčine nehody, pri ktorej auto značky Suzuki Vitara vrazilo do múru a poškodilo ho. Mnohí sa na nešťastí iného vodiča dokonca pobavili a predháňali sa v tom, kto napíše vtipnejší komentár.

„Ten nápis ‘Pozor, padá omietka’ práve nabral reálny rozmer,“ napísal Tibor, ktorý narážal na upozornenie na stene týkajúce sa poškodeného muriva. „Konečne niekto začal s renováciou,“ pridal sa aj ďalší komentujúci. Väčšina ľudí nevedela pochopiť, ako sa niekto nemohol trafiť do tunela, a mali na to hneď svojské vysvetlenia, napríklad, že mal „príliš veľké“ auto. „Omšové asi ešte píše,“ okomentoval to anonym. „Už je ľad?“ pýtal sa Jozef, a niekto iný sa zas zaujímal, či sú už záveje.


Viacerí však poukázali na to, že vodič zrejme musel prísť z protismeru, pretože auto stálo v zvláštnom uhle. „To išiel z opačnej strany?“ pýtala sa Lucia. „To ešte musel aj krížom cez kruháč strhnúť, nie?“ pridal sa k tejto teórii aj Miroslav.

Oficiálny dôvod nehody zatiaľ nie je známy. O vyjadrenie sme však požiadali aj nitriansku krajskú políciu. Správu budeme aktualizovať.