Kniha v krčme? Úspešná autorka Kvet Nguyen príde do Nitry na debatu o témach, ktoré sa do jej diela nezmestili


Foto: Kniha v krčme? Úspešná autorka Kvet Nguyen príde do Nitry na debatu o témach, ktoré sa do jej diela nezmestili Foto: Facebook/Kvet Nguyen

V Stredovekej Taverne v Nitre sa v stredu 2. októbra uskutoční zaujímavé podujatie s názvom Kniha v krčme. Hosťom bude Kvet Nguyen, autorka úspešnej autobiografickej knihy Všetko, čo nás spája. Rodáčka z Nových Zámkov ponúka vo svojom diele cenný pohľad na život slovenských Vietnamcov, ktorí síce žijú na Slovensku už niekoľko desaťročí, no stále tvoria pomerne izolovanú komunitu.

Počas debaty s Kvet, ktorú bude moderovať Peter Greša, bude možné prebrať i témy, ktoré sa do knihy nezmestili. Diskusia sa zameria na život medzi dvoma kultúrami, pravdivosť stereotypov a to, aký obraz o Slovákoch vytvára ich prístup k menšinám. Tento večer bude jedinečnou príležitosťou na otvorenú a úprimnú diskusiu, v ktorej bude dostatok priestoru aj pre otázky účastníkov.


Kvet sa navyše podelí o svoje obľúbené knihy a s prítomnými si dá pohár vína, pričom si budú môcť nechať podpísať aj svoje výtlačky knihy.


Kniha v krčme je nový koncept, ktorý sa snaží priblížiť literatúru širokej verejnosti. Spája vážne témy s neformálnym prostredím, čím vytvára priestor na hlbší prienik do zákulisia literárneho sveta. Toto podujatie nie je určené len pre knihomoľov; na svoje si prídu aj tí, ktorí knihy nečítajú. Špeciálnymi hosťami budú nielen spisovatelia, ale aj rôzni odborníci na literatúru.

Podrobnosti podujatia:

  • Dátum a čas: v stredu 2. októbra 2024 o 18:00 hod. 
  • Miesto: Nitra - Stredoveká Taverna, Mlynská ulička Nitra
  • Vstupné: 2 €
  • Kapacita: Limitovaná, odporúčame vopred rezervovať stôl na telefónnom čísle 0917 148 604.

Viac informácií o podujatí nájdete tu

Miesto: Stredoveká Taverna, Nitra
Dátum: 02.10.2024 - 18:00