FOTO: Opitý vodič trafil v Čaradiciach ostrovček a zničil značky. Svoje narodeniny strávil v cele


FOTO: Opitý vodič trafil v Čaradiciach ostrovček a zničil značky. Svoje narodeniny strávil v cele
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Nitrianski dopravní policajti počas uplynulého víkendu odhalili päť vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich dokonca spôsobil dopravnú nehodu v obci Čaradice.

K nehode došlo vo večerných hodinách, keď 28-ročný vodič vozidla Ford Fusion pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Vozidlo narazilo do ochranného ostrovčeka a poškodilo štyri dopravné značenia. Vodiča následne podrobili dychovej skúške, ktorá ukázala hodnotu 0,96 mg/l, čo predstavuje približne dve promile alkoholu v krvi. Ako informovala polícia, vodič v ten deň zrejme oslavoval svoje narodeniny, čo ho však neospravedlňuje, aby jazdil pod vplyvom alkoholu. 



Polícia počas víkendu odhalila aj ďalších nezodpovedných vodičov. V Šali bol 34-ročný muž zastavený s výsledkom dychovej skúšky 0,56 mg/l, čo predstavuje 1,17 promile. Ďalší prípad sa stal v Šahách, kde 53-ročný vodič nafúkal 0,58 mg/l, čo zodpovedá 1,21 promile.

V Leviciach sa policajtom podarilo odhaliť 33-ročného vodiča, ktorý pri kontrole nafúkal 0,66 mg/l, teda 1,38 promile. V Šahách bol zastavený aj 20-ročný muž, ktorý nafúkal 0,78 mg/l, čo predstavuje 1,63 promile alkoholu v krvi.

Všetci vodiči boli okamžite zadržaní a umiestnení do policajnej cely. Všetkých obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.