Orechy pod kapotou a rozhryzené káble: Muž z Klokočiny je už zúfalý, ľudia mu však dali zaujímavé rady


Foto: Orechy pod kapotou a rozhryzené káble: Muž z Klokočiny je už zúfalý, ľudia mu však dali zaujímavé rady Foto: freepik.com

Jeden z obyvateľov nitrianskej Klokočiny sa nedávno na sociálnej sieti podelil o svoj problém a ľudí poprosil o radu. Keď chcel naštartovať auto, ktoré mal zaparkované na Škultétyho ulici, zistil, že mu nejaké zviera prehrýzlo káble. V motorovom priestore dokonca našiel orechy, ktoré si tam malý ničiteľ nanosil.

„Dal som tam srsť zo psa, vraj ho mal odplašiť jeho pach, ale tá potvora si zo srsti spravila pelech. Použil som aj sprej na kuny, ale bez výsledku. Neviete, čo to môže byť a ako sa toho zbaviť?“ spýtal sa ľudí zúfalý Patrik.

Podľa niektorých komentujúcich to mohli spraviť potkany, avšak prítomnosť jedla skôr naznačovala, že ide o kuny. Podobnú nepríjemnú skúsenosť mali viacerí občania a Patrikovi odporučili jednoduché riešenie. „Mne odporučili v servise, aby som tam dala Bref guličky do záchoda, odvtedy žiadne kuny ani rozhryzené káble,“ poradila mu Lucia a rovnaký trik mu odporúčala väčšina komentujúcich. 


„Farebné Bref guličky do záchoda treba pripevniť niekde pod kapotu. Ak sú to kuny, nepôjdu tam. Odskúšané, smrdí im to,“ potvrdila aj Zuzana. S ďalším tipom sa ozvala i Ľudmila: „Nám pomohlo kúpiť taký odpudzovač proti plchom. Máme to zavesené v motore a odvtedy je pokoj. Myslím, že to bolo kúpené v Kauflande.“ Andrea mu ešte ako alternatívu poradila tuhé mydlo v sieťke. 


„My sme posypali káble pod kapotou čiernym korením a pomohlo,“ napísala Lubi. Ďalším zaujímavým riešením boli ľudské vlasy. „Keď už tak ľudské vlasy! Tie vám pomôžu na tisíc percent. Keď som praxovala na Chrenovej v kaderníctve, tak som zobrala svokrovi za tašku vlasov, čo boli na vyhodenie, a tie on rozsypal na povale, kde boli kuny. Už tam nie sú,“ poradila mu Lucia.