Žobranie a vulgárne vykrikovanie pred malými deťmi. Na stanici v Nových Zámkoch sa vraj nedá vydržať


Foto: Žobranie a vulgárne vykrikovanie pred malými deťmi. Na stanici v Nových Zámkoch sa vraj nedá vydržať Foto: zeleznicnastanica.sk

Cestujúci, ktorí sa často pohybujú na železničnej stanici v Nových Zámkoch, upozorňujú na neúnosnú situáciu, ktorá na nej už dlhodobo panuje. Problémom sú neprispôsobiví občania a žobráci, ktorí ich tu na pravidelnej báze obťažujú. Ľuďom dochádza trpezlivosť a apelujú na kompetentných, aby zasiahli. 

Nepríjemnú skúsenosť opísal anonymný diskutér, ktorý na novozámockej stanici čakal približne polhodinu. Za ten čas nielen od neho, ale aj od ďalších ľudí štyri osoby pod vplyvom alkoholu alebo iných látok žobrali peniaze a cigarety. „Toto sa deje na pravidelnej báze,“ dopĺňa nahnevaný cestujúci. 


Kričanie, žobranie a neznesiteľný smrad sú podľa jeho slov v priestoroch stanice pravidlom. Slušní ľudia, ktorí cestujú do práce a školy, sa tu preto cítia nepríjemne, či dokonca v nebezpečenstve. „Pred malými deťmi a školákmi pravidelne zaznievajú nadávky nechutné kričanie sexuálneho charakteru,“ opisuje ďalej s tým, že tak intenzívne obťažovanie a nevraživú atmosféru nezažil ani na staniciach v iných, väčších mestách. Výnimkou tu nie je ani bitka niekoľkých spoluobčanov o fľašu vína priamo pred zrakmi okoloidúcich vrátane detí.

S tým, že s dotieravými ľuďmi v priestoroch stanice sú vážne problémy, súhlasilo mnoho komentujúcich. Viacerí vyjadrili dojem, že mesto by malo túto situáciu aktívne riešiť, napríklad posilnením policajných hliadok či ostrahy. „Oni vlakom necestujú, takže o tom nevedia,“ zhodnotil iný komentujúci. Niektorí namietali, že podobné veci sú na staniciach bežné. „Poďte sa pozrieť do Bratislavy alebo na Hlavné nádraží v Prahe,“ poznamenal jeden z nich.