Jazdil bez vodičáku a pod vplyvom drog. Policajtom zo Zlatých Moraviec ho však prezradili nezapnuté svetlá


Foto: Jazdil bez vodičáku a pod vplyvom drog. Policajtom zo Zlatých Moraviec ho však prezradili nezapnuté svetlá Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajtom zo Zlatých Moraviec sa podarilo odhaliť vodiča pod vplyvom drog. Počas služby v obci Nemčiňany spozorovali osobný automobil značky Peugeot bez zapnutého osvetlenia počas jazdy. Z daného dôvodu jeho vodiča zastavili a skontrolovali. Po výzve, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku auta, uviedol, že vodičský preukaz má zadržaný. O prípade informuje krajská polícia na sociálnom médiu.

Po následnej lustrácii zistili, že 32-ročný vodič má odobraté vodičské oprávnenie. V dôsledku toho ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Mladý muž bol však po celý čas nervózny. Polícia mu teda položila otázku, či pred jazdou alebo počas nej požil omamné alebo psychotropné látky, na čo uviedol, že nie.

Aj napriek tomu bol podrobený drogovému testu, ktorý skončil s pozitívnym výsledkom na marihuanu. Okrem neho podstúpil aj odber biologického materiálu v nemocnici, pričom výsledok bol stále pozitívny.

Vodič sa tak dopustil priestupku v rámci bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Polícia s ním spísala správu o výsledku objasňovania priestupku. Ďalšia jazda mu bola zakázaná.