FOTO: Novozámčania sa smejú na na kanálovom poklope, niektorým to však nepríde vtipné


Ľudia sa žartujú o kanálovom poklope v Nových Zámkoch

FOTO: Novozámčania sa smejú na na kanálovom poklope, niektorým to však nepríde vtipné Foto: Kontorla Nové Zámky (Tibor H.)

Člen diskusnej skupiny obyvateľov Nových Zámkov upozornil a pozoruhodné inžinierske riešenie v meste. Zverejnil fotografiu kanálového poklopu, ktorého realizácia vyvolala u viacerých ľudí prinajmenšom otázky.  

Na zábere vidieť ulicu, na ktorej je v čase dažďa takmer súvislá niekoľko centimetrová vrstva vody. Výnimkou je práve spomínaný poklop, pretože je aj s okolitým asfaltom nad úrovňou zvyšku ulice. Namiesto toho, aby plnil svoj účel, teda odvádzal prebytočnú vodu z komunikácie, vytvára v jej strede akýsi ostrov. 


Ľudia vzali toto absurdné riešenie s humorom a niektorí preň vymýšľali originálne vysvetlenie. „Tento je krízový. Teda aktivuje sa až vtedy, keď začne veľmi pršať a stupne voda na ceste. Inak je vždy pripravený,“ myslí si jeden z nich. „To je kvôli tomu,aby náhodou nezhrdzavel,“ vysvetlil ďalší. ďalší komentujúci zas pripomenul, že sa stávajú aj horšie veci. „ To je v pohode, u nás sa už druhý krát prepadá parkovisko,“ zveril sa ostatným. 


Iným to však tak vtipné neprišlo a upozornili na to, že opravy ciest sú platené z našich daní. „Toto niekto aj schválil,“ pripomenul jeden diskutujúci. Iný obyvateľ ostatným málinko opravil: „Ten poklop nie je na odvod dažďovej vody, slúži na iné účely, ale je to aj tak odfláknuté.“ 


zdroj: FB/Verejná kontrola Nové Zámky (Tibor H.)