Vo veku 68 rokov zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág, preslávil sa pesničkou Načo pôjdem domov, liečil sa aj v Nitre


Zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág. Známi pre skladbu Načo pôjdem domov

Foto: Vo veku 68 rokov zomrel kráľ cigánskej hudby Ľubo Virág, preslávil sa pesničkou Načo pôjdem domov, liečil sa aj v Nitre Foto: FB/Igor Matovic

Slovensko zasiahla smutná správa. Vo štvrtok 10. októbra vo veku 68-rokov navždy odišiel slovenský spevák, hudobník, skladateľ a textár Ľubo Virág.

Spevák bol uznávaný muzikant, často označovaný ako slovenský kráľ cigánskej hudby. Jeho tvorba zanechala hlbokú stopu, pričom medzi jeho najznámejšie skladby patrí hit Načo pôjdem domov. Svojím jedinečným prejavom si získal publikum nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, kde pravidelne vystupoval, informovala TV Romana.

 

 

 

 

Podľa informácií hudobník dlhšiu dobu bojoval so zdravotnými problémami, ktoré ho napokon dostihli. Napriek tomu jeho hudba a prínos do slovenskej kultúry zostanú nezabudnuteľné.


Čo sa mu stalo?

 

 

 

 

Spevák v posledných rokoch čelil viacerým zdravotným problémom. Prvým veľkým úderom bola diagnóza rakoviny lymfatických uzlín. Liečba trvala dva roky a chorobu porazil. V posledných mesiacoch sa však jeho zdravotný stav zhoršil – výrazne schudol a najväčším problémom preňho boli oslabené pľúca, uviedlo Plus 7 dní.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Podľa Vaškoviča sa Virágova situácia vyostrila, keď ho sanitka prevážala do nemocnice v Galante až štyrikrát s ťažkým zápalom pľúc. „Štyrikrát ho brala sanitka s ťažkým zápalom pľúc do nemocnice v Galante a štyrikrát ho odtiaľ poslali domov. Nakoniec sme mu vybavili prevoz do Nitry. V sanitke už odchádzal, no v nemocnici ho akoby zázrakom zachránili. Bol tam asi mesiac,“ povedal spevákov kamarát Milan Vaškovič.

Na sociálnych sieťach si naňho zaspomínala aj Sára z Kardiocentra v Nitre. “Tu sme spolu naposledy rozprávali,” dodala a na videu so spevákom rozoberá jeho hudbu.

 

 

 

 

Podľa Vaškoviča sa stav umelca náhle prudko zhoršil, upadol do kómy a tak ho rýchlo previezli do nemocnice. “Odtiaľ volali, aby sme sa s ním prišli rozlúčiť, pretože mu zlyhávajú orgány. A tesne pred polnocou mi volala jeho dcéra Darinka, že zomrel,” dodal smutne.

 

 

 

 



Žilina
Bratislava
Trenčín
Trnava
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Trnava
Bratislava
Prešov
Košice
Prešov
Trenčín
Košice
Žilina