FOTO: Známeho recidivistu zo Šale chytila polícia. Skrutkovačom zničil 16 áut a chcel ukradnúť Mercedes


Muž z okresu Šaľa poškodil skrutkovačom 16 áut, jedno chcel ukradnúť

FOTO: Známeho recidivistu zo Šale chytila polícia. Skrutkovačom zničil 16 áut a chcel ukradnúť Mercedes
Galéria: 4 fotky
Foto: FB: Polícia SR - Bratislavský kraj

Bratislavskí policajti v nedeľu v skorých ranných hodinách chytili pri čine 47-ročného Gustava z okresu Šaľa, ktorý chcel spolu so svojím komplicom ukradnúť z areálu na Rožňavskej ulici auto značky Mercedes – Benz. V odjazde mu bránilo oplotenie, a tak sa ho snažil prestrihnúť kliešťami. 

Policajná hliadka muža zadržala, no vtedy ešte netušila, že Gustav je „známa firma“, a že sa pred niekoľkými dňami dopustil ďalšej majetkovej trestnej činnosti. „Vyšetrovanie odhalilo, že zadržaný muž je známym recidivistom a jeho kroky vedú aj k prípadu poškodenia 16 motorových vozidiel,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. 



V priebehu štyroch dní, od piatka do pondelka, stihol v jednom z areálov na Galvaniho ulici v Bratislave poškodiť skrutkovačom vozidlá rôznych značiek.

„Svojím konaním poškodil na vozidlách okrem iného aj sklá, interiér, lišty, skladaciu strechu, tesnenia okien čím spôsobil škodu v minimálnej výške 13 150 €. Po zadovážení všetkých potrebných dôkazov bolo 47-ročnému Gustavovi zo strany vyšetrovateľky vznesené obvinenie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci a trestný čin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva,“ informovala polícia. 

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie, ktorému súd vyhovel.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy