V Nitre a ďalších troch okresoch očakávajte v týchto dňoch silný vietor. SHMÚ vydal výstrahy 1. stupňa


Nitru, Levice, Topoľčany a Zlaté Moravce potrápi vietor, platia výstrahy

Foto: V Nitre a ďalších troch okresoch očakávajte v týchto dňoch silný vietor. SHMÚ vydal výstrahy 1. stupňa Foto: Redakcia

Príjemné jesenné počasie pokazí od štvrtka silný vietor. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) už vydali pre viaceré okresy západného Slovenska výstrahy 1. stupňa a dotkne sa to aj Nitrianskeho kraja. 

Výstrahy platia pre okresy Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Levice a potrvajú od štvrtka 17. októbra od 11:00 hod. do piatka 18. októbra do 18:00 hod. Fúkať bude tiež v Trenčianskom a Bratislavskom kraji

Vietor miestami dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu a jeho priemerná rýchlosť bude okolo 45 kilometrov za hodinu„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ.



Nebezpečenstvo vám môže hroziť najmä v prostredí mestských parkov, cintorínov či lesov, kde hrozí pád stromov a lámanie konárov. Fúkať bude z východu až juhovýchodu.

Pozitívnou správou však je, že nás v najbližších dňoch nečakajú žiadne zrážky. „Štvrtkový deň bude dnes veľmi príjemný a na väčšine územia bude už od rána jasno až polojasno. Len na juhozápade očakávajte zamračené. V nížinách sa môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť, ale tá by sa mala počas dňa rozplynúť,“ uvádza portál imeteo.sk.

Po tom, čo sa vietor upokojí, nás tak opäť čaká príjemné počasie. „Počas celého zvyšku týždňa nás čaká charakterom podobné počasie ako včera a dnes, preto ak nie ste fanúšikmi daždivých dní, práve toto obdobie bude ideálne pre vás. Dobite si baterky športom alebo v prírode, pretože bude to pre vás ako stvorené,“ dodal špecializovaný portál o počasí.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy