Policajná kontrola v Novom Cabaji: Nervózny spolujazdec spanikáril a drogy odhodil na zadné sedačky


Spanikáril pri policajnej kontrole: Muž odhodil pervitín na zadné sedačky

Foto: Policajná kontrola v Novom Cabaji: Nervózny spolujazdec spanikáril a drogy odhodil na zadné sedačky
Galéria: 3 fotky
Foto: FB: Polícia SR - Nitriansky kraj

V Novom Cabaji (časť obce Cabaj - Čápor, okres Nitra) sa odohrala bizarná situácia, keď policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry zastavili na kontrolu Volkswagen Golf. Po bežnej kontrole sa situácia začala komplikovať. 

Policajti najprv podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Predbežný drogový test však ukázal prítomnosť amfetamínu a metanfetamínu. Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzal aj spolujazdec, ktorý svojím správaním vyvolal podozrenie. Počas komunikácie s policajtmi bol viditeľne nervózny, hovoril zrýchlene a jeho reč bola miestami nezrozumiteľná. Policajti si všimli aj jeho rozšírené zreničky, čo naznačovalo, že mohol byť pod vplyvom omamných a psychotropných látok.


V priebehu rozhovoru sa situácia vyhrotila, keď spolujazdec z vrecka teplákov vytiahol kus alobalu a odhodil ho na zadné sedačky. Na otázku policajtov, čo sa v alobale nachádza, odpovedal, že ide o pervitín, ktorý si zaobstaral pre osobnú potrebu. Na zadné sedačky ho vraj odhodil preto, lebo spanikáril. Už v minulosti bol totiž trestaný za držanie omamných látok a nechcel sa opäť dostať do problémov.

„36-ročný muž bol obmedzený na osobnej slobode a bol predvedený na policajné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť,“ informovala nitrianska krajská polícia.  

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy