FOTO: Kultúrne centrum na Zobore predviedlo najlepšie filmy z medzinárodného Bienále animácie


Bienále animácie Bratislava v Nitre

FOTO: Kultúrne centrum na Zobore predviedlo najlepšie filmy z medzinárodného Bienále animácie

Počas celého októbra prebieha medzinárodný festival animovaných filmov pre deti a mládež — Bienále animácie Bratislava (BAB), ktorý mapuje najlepšiu animovanú tvorbu pre deti a mládež z celého sveta.  Okrem hlavného mesta prináša bohatý program deťom na celom Slovensku a výnimkou nie ani Nitra. 

Kultúrne centrum na Zobore patrilo uplynulý utorok žiakom prvých stupňov základných škôl, ktorí si mohli pozrieť výber 6 animovaných filmov: Kolotoč (Argentína), Pečenie s Borisom (Francúzsko), Kvetinový lampáš v lese (Čína), Lizzie a more (Taliansko), Papirola (Španielsko) a Mňau (Brazília).

V stredu ich vystriedali žiaci druhého stupňa, premietli im 8 filmov: Život v dvoch farbách (Francúzsko), Nekonečné príbehy (Taiwan), Mesačná noc na rieke Spring River (Kanada), Sneženie (Spojené kráľovstvo), Sviečka (Nemecko), Stará mama (Poľsko), Nenájdené (Izrael) a Čo je empatia (Spojené štáty americké).


Centrum privítalo spolu takmer 200 žiakov v sprievode 13 učiteľov zo Súkromnej základnej školy Makovičky, Základnej školy kniežaťa Pribinu a Základnej školy Tulipánová. Zoznámenie sa s kvalitnými filmami vytvára príležitosť pre rozvoj kreatívneho myslenia a prináša nové inšpirácie.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy