FOTO: Nájomné byty v Dolných Krškanoch prešli rozsiahlymi úpravami. Z jednoizbových sú dvojizbové


Rekonštrukcia nájomných bytov v Dolných Krškanoch je hotová. Čo sa zmenilo?

FOTO: Nájomné byty v Dolných Krškanoch prešli rozsiahlymi úpravami. Z jednoizbových sú dvojizbové
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB: Mesto Nitra

Nájomné byty na Dvorčianskej v nitrianskej mestskej časti Dolné Krškany prešli v uplynulých mesiacoch rozsiahlou rekonštrukciou, ktorej cieľom bola zmena dispozície bytov a zvýšenie protipožiarnej bezpečnosti. Mesto informovalo, že v októbri boli tieto práce ukončené a zverejnilo aj fotografie zrekonštruovanej bytovky. 

  

Pôvodne sa v tejto 9-poschodovej bytovke nachádzalo 48 garsóniek, 16 dvojgarsóniek, 36 jednoizbových bytov, jeden 2-izbový byt a päť 3-izbových bytov. Keďže tu bolo nepomerne veľa 1-izbových bytov a málo 2-izbových, nájomníci si často museli prenajímať až dva jednoizbové. Mesto sa preto na základe dopytu od nájomníkov rozhodlo prerobiť 1-izbové byty na severozápadnej strane na 2-izbové. Pri prestavbe zároveň vznikli v bytoch aj nové predsiene o rozlohe 14,5 metra štvorcových.

Potrebné bolo aj zlepšiť protipožiarne zabezpečenie, vymeniť pôvodné oceľové steny s jednoduchým   zasklením, ktoré už boli v havarijnom stave a zatekali, namontovať bezpečnostné vchodové dvere a upraviť výťahové šachty. Na tieto opravy bolo z mestského rozpočtu vyčlenených 224-tisíc eur s DPH. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj