Hattas spustil zbierku na Primátorské listy. Ostane Nitra jediným mestom bez novín, alebo sa podarí vyzbierať peniaze?


Bude mať Nitra opäť noviny? Hattas spustil zbierku na Primátorské listy

Foto: Hattas spustil zbierku na Primátorské listy. Ostane Nitra jediným mestom bez novín, alebo sa podarí vyzbierať peniaze? Foto: FB: Mesto Nitra/donio.sk

Mesto Nitra možno opäť bude mať radnicou vydávané noviny, a pomôcť mu k tomu môžete aj vy. Primátor mesta Marek Hattas a občianske združenie Tím Hattas spustili zbierku na portáli donio.sk, aby mohli Primátorské listy vychádzať štyrikrát do roka, a to nielen online, ale aj v tlačenej podobe. O zbierke informoval Henrich Varga, poradca pre komunikáciu a poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

Jediné mesto bez vlastných novín

Mnohí obyvatelia mesta si pamätajú, že ešte donedávna vychádzali v Nitre Radničné noviny. Od januára 2023 však boli distribuované len na určité odberné miesta, avšak v schránkach ste ich už nenašli. Vedenie mesta vtedy ako dôvod uviedlo, že pristúpili k šetreniu kvôli dopadom inflácie. Občania si ich mohli vyhľadať aj na internete, avšak od roku 2024 už nevychádzali vôbec, keďže ich poslanci mestského zastupiteľstva zrušili.



Nitra sa tak stala jediným krajským a dokonca okresným mestom na Slovensku bez vlastných novín. Preto som sa rozhodol konať. V Nitre sa deje mnoho vecí, o ktorých je potrebné informovať a o ktorých máte vy, obyvatelia, právo vedieť. Rád by som vám preto predstavil nové periodikum, Primátorské listy, ktoré je náhradou za zrušené Radničné noviny,“ píše primátor v zbierke.  Sľúbil tiež, že noviny budú ľuďom prinášať rôzne novinky, zaujímavosti, pohľady do zákulisia práce samosprávy, ale i informácie o tom, ako napredujú viaceré projekty. 

Obed s primátorom ako odmena

Primátorské listy majú byť financované komunitou v mene hesla „od vás, pre vás“. Cieľom zbierky je vyzbierať 5-tisíc eur, a do konca ostáva ešte 20 dní. Získané peniaze pôjdu na tlač, distribúciu a tvorbu Primátorských listov, pričom darcovia, ktorí prispejú do zbierky, získajú aj rôzne výhody. Najvyššou možnou odmenou je obed s primátorom a pozvánka do klubu podporovateľov.

Darcovia taktiež budú mať exkluzívny prístup k novinkám a informáciám ešte pred ich oficiálnym zverejnením, alebo sa budú môcť zúčastniť stretnutí a diskusií s primátorom, na ktorých mu budú môcť klásť otázky. Mená niektorých donorov budú uvedené aj v Primátorských listoch v zozname podporovateľov.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj