Budeme mať z Veľkého Tribeča konečne výhľad na okolitú krajinu? Vyrásť tu má 30-metrová rozhľadňa


Na Tribeči majú postaviť rozhľadňu. Dočkajú sa konečne turisti výhľadu?

Foto: Budeme mať z Veľkého Tribeča konečne výhľad na okolitú krajinu? Vyrásť tu má 30-metrová rozhľadňa
Galéria: 3 fotky
Foto: Možná podoba novej rozhľadne. ÚVO/Nitriansky samosprávny kraj

Turistické rozhľadne sa v poslednej dobe stali obľúbeným miestom mnohých návštevníkov, ktorí vyhľadávajú pokoj v prírode spojený s nádhernými výhľadmi na okolitú krajinu. V Nitrianskom kraji, ktorý ponúka viaceré prírodné krásy, čoraz častejšie pribúdajú nové rozhľadne, pričom každá z nich láka turistov svojou originalitou a výhľadmi na rôzne kúty regiónu.


Jedna nová veža by onedlho mala pribudnúť aj na vrchole Veľkého Tribeča v   nadmorskej výške 829 metrov nad morom v katastri obce Kovarce (okres Topoľčany). Potvrdila to Zuzana Vilčeková z Komunikačného oddelenia Kancelárie predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). 


  Hoci ide o najvyšší vrch pohoria Tribeč, výhľad z neho je prakticky nulový a mnohých turistov to odradí od toho, aby sem merali cestu. Nová rozhľadňa by mala mať výšku 30 metrov a štyri vyhliadkové plošiny, aby z nej ľudia mali konečne dobrý výhľad. Posledná plošina by mala byť zastrešená ihlanovou strechou. Pôdorys stavby bude štvorcový, avšak jej konečnú podobu určí až projekt. Veža by však mohla mať črty stavby z doby bronzovej.


„V dohľadnej dobe bude vyhlásené verejné obstarávanie na dodávateľa projektovej dokumentácie a investičnej činnosti,“ povedala pre Nitrak.sk Vilčeková.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj