Nitru čaká najväčšia investícia za posledné desaťročie. Nový hokejový štadión sa môže stať realitou


V Nitre sa má začať výstavba novej multifunkčnej arény, poslúži aj na hokej

Foto: Nitru čaká najväčšia investícia za posledné desaťročie. Nový hokejový štadión sa môže stať realitou Foto: Facebook/Marek Hattas - primátor mesta Nitra

Sen obyvateľov Nitry o novom hokejovom štadióne sa môže čoskoro stať realitou. Ako informuje na sociálnom médiu primátor Marek Hattas, mesto vykonalo ďalší krok na jeho zrealizovanie. V stredu 23. októbra sa zúčastnilo rokovania s regionálnym rozvojovým manažérom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Radoslavom Mlynárom.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk, mestskí poslanci nedávno schválili memorandum o vzájomnej spolupráci radnice, župy a klubu.

Výstavba 5,5 tisícovej multifunkčnej arény sa odhaduje na 60 miliónov eur. Disponovať má dvomi tréningovými halami. Ako tvrdí primátor Hattas, má ísť o najväčšiu investíciu za posledné desiatky rokov v Nitre.


Podľa krajskej hovorkyne Zuzany Vilčekovej bude pre rozsah investície potrebná aj kooperácia so Slovenským olympijským a športovým výborom a Slovenským zväzom ľadového hokeja.

S výstavbou novej haly by sa malo začať do roka 2027. Zároveň primátor Nitry vo svojom príspevku dodáva, že v rámci Nitry sa chystá projekt Regionálnej hokejovej akadémie na Spojenej škole na Slančíkovej a hala pri základnej škole pri základnej škole na Škultétyho.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj