Obyvatelia Klokočiny majú ťažké srdce na mesto. Roky čakajú na spílenie suchých konárov, v bytoch majú tmu


Obyvatelia Klokočiny dlhodobo čakajú na spílenie suchých konárov

Foto: Obyvatelia Klokočiny majú ťažké srdce na mesto. Roky čakajú na spílenie suchých konárov, v bytoch majú tmu Foto: Facebook/Zdenka Gombikova

Komunikácia medzi mestom a obyvateľmi nie je vždy ideálna. Svoje o tom vedia aj ľudia žijúci na sídlisku Klokočina v Nitre. Jedna z miestnych v komunitnej skupine poukázala na dlhoročný problém, ktorý sa snaží vyriešiť. Tri roky žiada o spílenie suchých konárov na jednom zo stromov neďaleko pekárne. Pred pár dňami zamestnanci mesta pílili strom pri paneláku na Baničovej ulici. Na jej požiadavku odvetili, že si má dať žiadosť a čakať, kým naň príde rad. Čakacia lehota je však tri roky.

Na margo toho viacero obyvateľov známeho nitrianskeho sídliska uviedlo, že v okolí bytových domov, kde žijú, zápasia s rovnakým problémom. Ako tvrdí Alica, so susedmi tak čaká už dva roky. Síce pracovníci mestských služieb mali stanovený dátum a čas, kedy majú nežiadaný strom spíliť, skutok sa nestal.


„My tiež čakáme už pár rokov na opílenie a presvetlenie, lebo v bytoch už o 15:00 hod. máme totálnu tmu a musíme svietiť. Nuž, možno raz aj nám slnko zasvieti,“ podelila sa ďalšia miestna so svojou negatívnou skúsenosťou.

Podobná situácia má prevládať aj v mestskej časti Chrenová. Na Lomnickej ulici majú byť niektoré stromy vyznačené na spílenie päť rokov. Momentálne dané značky nie je už ani vidieť.


„Ešte chvíľu treba vydržať. Ja som posielala žiadosť v roku 2019 a pred pár dňami prišli,“ dodala nádej nespokojným občanom pani Zuzana.

„Mám skúsenosť, ak môžem poradím. Podať žiadosť, pani z mestského úradu príde, prehodnotí. Po dohode s ňou môžete upraviť sami, dáte jej vedieť, že ste upravili, oni zariadia odvoz konárov,“ prináša možné riešenie pani Jana.

Ohľadom danej problematiky sme kontaktovali mesto a mestské služby. Článok budeme aktualizovať o ich stanovisko.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj