VIDEO: Na koľajisku pri Nových Zámkoch zostal stáť vodič, nerešpektoval signalizáciu. Tragédii unikol o vlások


Vodič nerešpektoval signalizáciu na železnici pri Nových Zámkoch

Foto: VIDEO: Na koľajisku pri Nových Zámkoch zostal stáť vodič, nerešpektoval signalizáciu. Tragédii unikol o vlások Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj (snímka obrazovky)

Nezodpovedné správanie vodiča viedlo takmer k ďalšej tragédii na koľajisku. Železniční policajti z Nových Zámkov sa zaoberajú s oznámením rušňovodiča vlaku na trase Štúrovo - Nové Zámky. Na koľajisku medzi uzatvorenými závorami zostal stáť osobný automobil. V dôsledku toho musel rušňovodič vlak zastaviť. O prípade informuje krajská polícia.

Pred týmto incidentom po spomínanej trase prechádzal ešte jeden vlak. Po jeho prejdení sa začali dvíhať závory, ktoré sa o chvíľu opäť zatvorili. Vodič osobného auta nerešpektoval svetelnú signalizáciu a závory a vošiel s vozidlom na koľajisko.

Následne sa ocitol medzi zatvorenými závorami, kde sa začal s autom otáčať. V tom čase okolo neho prechádzal vlak. K zrážke našťastie nedošlo. Po zdvihnutí závor vodič z miesta ušiel.



„V zmysle zákona o cestnej premávke nesmie vodič vchádzať na železničné priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia a tiež, ak sa spúšťajú, sú spustené alebo sa zdvíhajú závory,“ ozrejmuje polícia.

V súvislosti s tým polícia apeluje na vodičov, aby rešpektovali signalizačné zariadenie pri každom železničnom priecestí a nevchádzali na koľajisko v čase, keď svetelná signalizácia svieti na červeno.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj