Pred pondelkovou nehodou pred Hurbanovom odhodil muž bicykel a vbehol rovno do koľajiska


Pred Hurbanovom zrazil vlak človek, muž vbehol priamo do koľajiska

Foto: Pred pondelkovou nehodou pred Hurbanovom odhodil muž bicykel a vbehol rovno do koľajiska Foto: ZSSK

Železnice Slovenskej republiky v pondelok 21. októbra krátko po 15:30 hod. informovali o nehodovej udalosti, ku ktorej došlo na trati v úseku Chotín – Hurbanovo. Osobný vlak smerujúci do Nových Zámkov tu mal zraziť človeka pohybujúceho sa v koľajisku.

Podľa informácií portálu noviny.sk malo ísť o 41-ročného cyklistu, ktorý odložil bicykel do trávy a vybehol do koľajiska. Rušňovodič zrážke už nedokázal zabrániť a muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vo vlaku sa nachádzalo 35 ľudí, z toho dvaja boli zranení. Cestujúcim na mieste pomáhali aj hasiči, a to najmä s prestupom do ďalšieho spoja, nakoľko sa nehoda stala v poli a pod koľajnicami bol vysoký násyp.

Zrážka spôsobila prerušenie dopravy a meškanie troch osobných vlakov od 33 do 153 minút, ako aj  čiastočné odrieknutie ďalších ôsmich osobných vlakov, z ktorých päť bolo nahradených náhradnou autobusovou dopravou

Ako uviedla Jana Šinková, hovorkyňa nitrianskej krajskej polície, rušňovodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ďalej dodáva, že polícia nehodu vyšetruje a začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj