Podozrivé indivíduá obťažujú ľudí pred supermarketom v Nových Zámkoch. Hliadku na nich zavolať nemôžu


Ľudí na parkovisku pred Tescom v Nových Zámkoch obťažujú žobráci na drogách

Foto: Podozrivé indivíduá obťažujú ľudí pred supermarketom v Nových Zámkoch. Hliadku na nich zavolať nemôžu Foto: Facebook/Verejná kontrola Nové Zámky (člen skupiny)

V online diskusii venovanej životu v Nových Zámkoch sa objavila sťažnosť na situácie, v ktorých sa obyvatelia ocitajú, keď si chcú nakúpiť v miestnom supermarkete. Pravidelne sa tu na parkovisku pohybuje skupina ľudí bez domova, ktorí majú okoloidúcich obťažovať žobraním. 

Človek aby sa aj bál ísť sám nakúpiť do Tesca,“ poznamenala jedna obyvateľka na margo nepríjemností. Približne piati bezdomovci vraj zvyknú byť očividne pod vplyvom drog a ľudia sa v ich prítomnosti všeobecne necítia bezpečne. Navyše, len pred niekoľkými dňami tu mal žobrať aj maloletý chlapec. 

Niektorí ľudia v diskusii poznamenali, že namiesto zverejnenia sťažnosti na internete mala žena volať mestskú políciu. Ako však iní namietli, pravdepodobne by nemohli nič urobiť – samotné žobranie totiž nie je ilegálne.

V prítomnosti pochybných indivíduí si však, najmä potme, na veľkom parkovisku niektorí môžu pripadať ohrození. Iní komentujúci mali byť svedkami toho, ako mestskí policajti vykázali pochybnú skupinu z priestoru priamo pri vchode do supermarketu. 





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Nitriansky kraj